Sute de veste antiglonț furnizate jurnaliștilor care relatează din Ucraina. Organizaţia "Reporteri fără frontiere" a deschis al doilea centru pentru libertatea presei, la Kiev

Organizaţia 'Reporteri fără frontiere' a deschis un al doilea ''centru pentru libertatea presei'' în Ucraina, la Kiev, la două luni după primul, deschis la Liov. Organizația neguvernamentală a furnizat deja 440 de veste antiglonţ jurnaliştilor care acoperă mediatic invazia militară rusă, relatează AFP.

18 Mai 2022, 17:36 (actualizat 18 Mai 2022, 17:58) Știrile TVR |
Presă - vestă antiglonț / FOTO: Shutterstock - www.shutterstock.com

Acest nou centru ''va permite'' activităţi de ''distribuire de căşti şi veste antiglonţ, între altele''. Va fi instalat ''în clădirea organizaţiei partenere a RSF, Institutul privind Informarea de Masă (IMI)'', din strada Puşkinska nr. 39, în centrul capitalei ucrainene, a precizat ONG-ul.

Concret, ''orice jurnalist acreditat pe lângă forţele armate, care se deplasează într-o zonă de risc, poate împrumuta material la Liov (vestul ţării) şi Kiev", a explicat organizația.

Primul centru din Ucraina a fost deschis pe 9 martie, în scopul strângerii de echipamente de protecţie.

În afară de distribuirea a 440 de veste antiglonţ, RSF a achiziţionat ''199 de căşti, 630 kit-uri de prim-ajutor şi 250 baterii externe de energie solară''.

''Cel puţin 180 de jurnalişti, dintre care 40% de naţionalitate ucraineană, au beneficiat până acum de obiecte date cu împrumut de Centrul pentru libertatea presei'', a adăugat ONG-ul.

Partenerii săi locali - IMI şi Uniunea naţională a jurnaliştilor din Ucraina (NUJU) - au primit ''210 de veste antiglonţ şi 125 de căşti'', potrivit RSF.

Cel puţin 7 jurnalişti au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei militare ruse, pe 24 februarie.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI