Sute de vagoane vechi ale CFR Marfă au fost mutate din portul Constanța pentru că blocau circulația. Traficul de mărfuri a crescut după ce a început războiul în Ucraina

17 februarie 2023, 17:26

Sute de vagoane ale CFR Marfă au stat ani în șir ruginite și abandonate printre buruieni în portul Constanța.

Vechile garnituri blocau accesul trenurilor care, după izbucnirea războiului din Ucraina, sosesc în număr tot mai mare în portul românesc.

Dintre cele aproximativ 400 de vagoane, care ocupau căile ferate din Portul Constanța și îndeplineau condițiile tehnice pentru a putea fi deplasate, aproximativ 200 au fost reintroduse în parcul activ. Celelalte 200 au fost mutate pe stații de pe infrastructura CFR.

Alte câteva sute de vagoane vechi au fost ridicate de pe liniile care asigurau accesul în cel mai important terminal destinat produselor petroliere.

În port se fac și lucrări de modernizare a infrastructurii, pentru ca România să poată prelua cât mai multe dintre mărfurile care nu mai pot tranzita porturile din sudul Ucrainei.

Anul trecut, Portul Constanța a înregistrat un trafic record de mărfuri: peste 75 de milioane de tone, mai ales cereale. Este un volum cu aproape 12 procente mai mare decât în anul precedent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite