Sute de turiști au gustat bucate tradiționale la Apoșul de Sibiu, la o masă câmpenească

30 aprilie 2017, 18:29

Brunch-ul transilvan, un nume cu rezonanţe de pe alte meleaguri, promovează, de fapt, tradiţiile autentice din Apoșul de Sibiu. De la reţetele descoperite în vechile caiete de bucate ale săsoaicelor, până la meşteşugurile păstrate peste generaţii.

Invitaţii au învățat la Apoș cum se face o supă de vin.

Turiştii au descoperit că gustul autentic al produselor de la ţară nu se compară cu al celor din magazin.

Picnicul este primul din acest an, iar seria evenimentelor de acest fel a ajuns deja tradiţională în zonă. De nouă ani, organizatorii readuc la viaţă obiceiurile din satele transilvane.

Dincolo de mâncarea delicioasă, turiştii au avut ocazia să vadă cum funcţionează o ţiglărie tradiţională.

Participanţii trebuie doar să plătească o taxă de 75 de lei. Banii sunt folosiţi în parte pentru ingredientele folosite la picnic, iar restul este investit în proiecte şi iniţiative locale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

UE acordă tichete gratuite tinerilor pentru a vizita Europa