Sute de tone de biodiesel zac de șase luni pe un teren din apropierea Craiovei, după ce un tren a deraiat. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu

8 aprilie 2019, 19:03

În august, anul trecut, un mecanic de locomotivă a intrat pe o linie în lucru, iar șapte vagoane încărcate cu biodiesel au deraiat în localitatea Cârcea, aflat la câțiva kilometri de Craiova.

Sute de tone de combustibil s-au scurs atunci pe terenul din zonă, iar un pârâu a purtat substanța pe zeci de kilometri.

Grup Feroviar Roman, compania care deține garnitura de tren care a deraiat, s-a angajat să curețe zona. Localnicii și primarul spun însă că problema nu s-a rezolvat.

De curățarea zonei s-a ocupat o firmă angajată de compania care opera transportul. Specialiștii au încercat să oprească poluarea prin baraje absorbante. În unele locuri, însă, din această cauză, a fost deviat cursul de apă și, astfel, poluarea s-a extins.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu au sosit de mai multe ori în zonă pentru a inspecta terenul. Administrația locală s-a plâns că instituția nu se implică destul pentru a rezolva problema.

În aceste condiții, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu. Instituția a cerut clarificări de la autoritățile din domeniu.

Conducerea Gărzii de Mediu spune că în zonă nu sunt probleme mari, iar soluția aleasă pentru decontaminare este eficientă.

În perioada următoare, reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Ministerului Transporturilor vor prezenta un raport Avocatului Poporului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite