Petrecere nocturnă în parcul Herăstrău, reguli ignorate. A fost suspendată autorizația de funcționare pentru terasele la care s-au adunat tinerii

Zeci de tineri din București au ignorat starea de alertă și au participat sâmbătă seară, în parcul Herăstrău, la o mare petrecere în aer liber, cu DJ, muzică și dans. Totul, în apropierea unui restaurant care vindea la pachet mâncare și băutură. Petrecăreții s-au distrat ore în șir, fără măști de protecție și fără să păstreze distanța socială. Iar polițiștii și jandarmii care și-au făcut apariția în zona nu le-au făcut nimic. Imaginile au apărut pe rețelele de socializare. Direcția de Sănătate Publică face verificări, iar viceprimarul Capitalei a cerut suspendarea autorizațiilor pentru terasele vizate.

17 Mai 2020, 09:55 (actualizat 17 Mai 2020, 19:45) |
Petrecere nocturnă în Parcul Herăstrău
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE A fost suspendată autorizația de funcționare pentru terasele la care s-au adunat tinerii

Zeci de tineri au cântat și au dansat fără să țină cont de nicio regulă impusă de autorități în timpul stării de alertă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Petrecerea în aer liber a avut loc în jurul unui restaurant care vindea mâncare și băutură la pachet. Și care anunțase pe Facebook încă din timpul zilei că, deși accesul publicului este interzis în locație, atmosfera este asigurată de un DJ din spatele barului.

În imaginile apărute pe rețelele de socializare se vede că jandarmii sunt prezenți în zonă, dar fără să intervină. Spre seară, petrecerea din jurul restaurantului a luat amploare. Cu muzica dată tare și fără nicio măsură de protecție, tinerii s-au distrat ore în șir și nici o autoritate a statului nu i-a oprit.

Asta, în ciuda faptului că în timpul stării de alertă sunt interzise, orice întruniri în spații deschise. Iar activitățile recreative în aer liber trebuie să se desfășoare cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc împreună.

La un moment dat, reprezentanții restaurantului au anunțat pe Facebook că suspendă vânzarea la geam, din cauza numărului mare de persoane din jurul locației.

Reprezentanții localurilor din Herăstrău nu au putut fi contactați până acum.

Viceprimarul Capitalei a declarat pentru TVR că a cerut măsuri în acest caz.

Aurelian Bădulescu: Am dispus suspendarea autorizaţiilor celor două terase, ca primă măsură. Aceştia au pus la dispoziţie mese şi scaune cetăţenilor, iar cât priveşte vânzarea take away, orice act trebuie făcut responsabil, iar tu ca operator economic, alături de noi toţi, trebuie să avem grijă să nu se ajungă aici. Din discuţiile purtate cu responsabilii de ordine publică, adică cu Poliţia Română, se pare că se vă deschide un dosar de urmărire penală.

Ciprian Romanescu - purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei:  S-a stabilit că servirea se face în sistem take-away. Adică după achiziţionarea produselor, acestea sunt consumate de persoane în apropierea localului. Totodată, Poliţia Capitalei a informat Direcţia de Sănătate Publică cu privire la încălcarea prevederilor privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice. Activităţile colegilor mei de aseară au avut scop preventiv.

Și rondul din Piața Constituției a fost neîncăpător pentru tinerii care au venit cu mașinile din toate cartierele Capitalei. Jandarmii și polițiștii prezenți în zonă i-au îndemnat la distanțare socială.

ACTUALIZARE Punctul de vedere al Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română a transmis un comunicat cu privire situația din Parcul Herăstrău.

În urma unei solicitări din partea Poliției Locale sector 1,  un echipaj de jandarmi a fost trimis într-o zonă din Parcul Herăstrău unde erau adunate mai multe persoane.  În urma verificărilor s-a confirmat faptul că sunt persoane care staționau sau tranzitau zona, însă acestea nu erau recalcitrante sau violente.

Jandarmii au făcut recomandările necesare privind măsurile de distanțare socială și i-au informat pe cetățeni cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea acestor măsuri.
Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Petrecere fără respectarea regulilor în parcul Herăstrău

Zeci de tineri s-au adunat, sâmbătă seara, pentru a petrece în Parcul Herăstrău la o petrecere în aer liber.

Un restaurant din parc şi-a reluat activitatea şi a oferit mâncare şi băutură la pachet, dar oamenii au rămas în apropiere şi au început distracţia.

Mai multe imagini postate pe Facebook surprind tineri care stau în picioare, adunaţi în grupuri, la una dintre terasele din parc unde muzica era dată la maxim.

Atmosfera de relaxare şi vacanţă a fost prezentă însă pe tot timpul zilei în Parcul Herăstrău.

Bucureștenii adunați în Parc au dansat şi au cântat ore în şir, ca să recupereze timpul pierdut în ultimele două luni, când restricţiile impuse de apariţia coronavirusului i-au ţinut în case.

La petrecere, nimeni nu a purtat mască, iar între tinerii prezenți nu se păstrau regulile privind distanţarea socială.

Cum asemenea adunări mari de oameni sunt interzise, poliţiştii şi-au făcut apariţia, dar nu i-au putut amenda pe petrecăreţi pentru că nu aveau bază legală.

Abia de luni pot să fi date amenzi celor care încalcă legea privind restricţiile impuse în starea de alertă, în vederea evitării contaminării cu noul coronavirus.

Totuşi, dupa apariţia agenţilor, restaurantul a anunţat că nu mai vinde mâncare la pachet.

În România, din 15 mai, după 2 luni de izolare, parcurile au fost deschise. În timpul stării de alertă nu mai sunt restricţionate deplasările în interiorul localităţilor însă sunt interzise adunările publice şi mitingurile.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 10°C
IASI 6°C 7°C
CLUJ 2°C 5°C
CONSTANTA 7°C 9°C
CRAIOVA 5°C 10°C
BRASOV 3°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI