Sute de români stau și în weekend la cozi pentru pașapoarte. Programări online se mai pot face abia peste două luni, în unele județe

19 martie 2022, 18:28

Puțin după ora 11.00, la Serviciul de Pașapoarte din Sectorul 6 al Capitalei, zeci de persoane așteptau să depună actele. Teama de o posibilă escaladare a conflictului din Ucraina îi face pe mulți să-și pună la punct toate documentele.

Alții au nevoie de documente pentru a pleca în vacanță, în condițiile în care în majoritatea țărilor s-a renunțat la restricțiile impuse de pandemie.

Timpul de așteptare în cazul celor veniți fără programare depășeste și două ore.

Serviciul de programări este atât de solicitat încât cine și-ar dori în acest moment o programare pentru eliberarea unui pașaport ar putea prinde loc, în funcție de județ, chiar și peste o lună sau două. De exemplu, la București, primele locuri disponibile sunt abia pentru începutul lunii iunie, mai exact pentru data de 7 iunie.

In cele mai aglomerate centre, autoritățile au suplimentat personalul și au prelungit programul.

La București, până pe 31 martie, serviciile de pașapoarte au program de luni până vineri de la ora 8.00 la ora 20.00, iar sâmbăta și duminica, de la 8.00 la 16.00.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: În condițiile în care numărul cererilor online în anumite centre a crescut cu peste 300%, în condițiile în care numărul celor care se prezintă fizic fără programare la aceste servicii a crescut cu peste 400%, în raport cu perioda similară a anului trecut, este evident că aceste cozi vor persista.

În această perioadă a crescut și numărul celor care solicită pașapoarte veterinare. Pentru ca un animal de companie să aibă „actele în regulă” e nevoie și de microcip.

Pașaportul pentru câini sau pisici costă între 50 și 100 de lei, în funcție de cabinetul veterinar, dar la acest tarif se adaugă costul microcipării și al vaccinării antirabice obligatorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

Aeroportul Avram Iancu, Cluj-Napoca

Crește numărul românilor care călătoresc cu avionul