Sute de români bolnavi de COVID-19 s-au externat în ultimele săptămâni din spitale. Unii și-au îmbolnăvit familiile, alții s-au întors în spital în stare gravă sau sunt în comă

14 iulie 2020, 21:33

Un bărbat de 50 de ani din Timişoara care avea evidente simptome de COVID-19 a refuzat inclusiv tratamentul. A susţinut că nu este cobaiul nimănui şi a cerut să plece acasă din spital. A revenit ieri şi este la terapie intensivă. Vidul legislativ în ceea ce privește izolarea sau internarea pacienților a dus la situații greu de imaginat.

Dâmbovița, județul în care numărul de cazuri noi crește alarmant de câteva zile. Pacienții externați la cerere nu au respectat măsurile de izolare, iar autorităţile au constatat şase focare de familie noi, adică 26 de cazuri de covid 19 care puteau fi evitate.

În Capitală, un caz care a șocat autoritățile este acela al unui pacient care a fost internat la Spitalul Colentina și care s-a externat la cerere având simptome ușoare. După o săptămână de stat acasă a cerut ajutor medical de urgență, iar acum se află internat și este în comă.

Evoluţia covid 19 poate fi foarte rapidă. Medicii le cer oamenilor să înțeleagă că internarea în spital este extrem de importantă. Doar așa, monitorizarea pacientului este eficientă şi se poate interveni imediat atunci când apare o urgenţă.

Până acum, de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală,10 pacienți au cerut externarea. Dar trendul începe să fie descrescător. Unii dintre cei care se pegăteau de plecare s-au răzgândit.

Externările la cerere au fost permise după ce Curtea Constituțională a hotărât că internarea obligatorie este neconstituțională. 658 de pacienţi au vrut să plece acasă până acum.

În tot acest peisaj al externărilor la cerere de ordinul sutelor, un exemplu de responsabilitate vine de la o femeie de 81 de ani din județul Vaslui, depistată pozitiv cu noul Coronavirus. Aceasta a cerut în mod expres să rămână internată în spitalul din Bârlad, în ciuda dorinței familiei de a o lua acasă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite