Sute de persoane izolate în Australia după incendiile devastatoare. Trei indivizi bănuiți că ar fi provocat focarul din sud-est, puși sub acuzare

În sud-estul Australiei, zona cea mai grav afectată de incendii, plouă de ieri și temperaturile au scăzut dramatic. Echipele de salvare au vrut să deblocheze drumurile și să ducă la loc sigur cât mai multe persoane, numai că fumul gros a dat peste cap toate planurile. Sute de persoane sunt în continuare izolate. Între timp, au fost puse sub acuzare trei persoane bănuite că ar fi provocat incendiul din sud-est, iar premierul este criticat pentru că a gestionat prost întreaga criză. Vă avertizăm că sunt imagini și informații cu puternic impact emoțional!

06 Ianuarie 2020, 21:50 (actualizat 06 Ianuarie 2020, 21:54) |

Primele picături de ploaie au adus speranța și i-au ajutat pe pompierii epuizați să stingă mai ușor iadul care a cuprins Australia.

Și fără flăcări, prin fumul gros, dimensiunea dezastrului nu poate fi descrisă în cuvinte.

Focul a ucis din septembrie peste 20 de oameni, numărul animalelor care au pierit este greu de determinat.

E o luptă pentru fiecare viață, iar animalele dezorientate ies în calea oamenilor cerând ajutor.

Scott Morrison, premierul Australiei: "Au fost foarte multe comentarii, multe critici, a trebuit să studiez multe analize pe foarte multe subiecte, aşa că nu mă pot lăsa distras".

Incendiile însă nu au fost stinse. Ca să își dea seama mai bine cum și unde să acționeze, pompierii folosesc termocamere. Focarele se văd mai bine.

Avioanele militare de transport încearcă să ducă ajutoare în zonele sinistrate și să-i ducă pe oameni la loc sigur, dar este complicat, pentru că un loc de aterizare se găsește cu mare greutate.

Din septembrie, de când s-a declanșat iadul pe pământ, în Australia oricine salvează o viață devine un erou. Este și cazul voluntarilor din Parcul "Insula Cangurilor", unde sunt aduși ursuleții koala răniți. Vin cu sutele, iar pentru unii este prea târziu.

După aceste doua zile de respiro, valul de căldură revine, iar lupta cu flăcările este departe de a se fi încheiat.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI