Sute de persoane izolate în Australia după incendiile devastatoare. Trei indivizi bănuiți că ar fi provocat focarul din sud-est, puși sub acuzare

6 ianuarie 2020, 21:50

Primele picături de ploaie au adus speranța și i-au ajutat pe pompierii epuizați să stingă mai ușor iadul care a cuprins Australia.

Și fără flăcări, prin fumul gros, dimensiunea dezastrului nu poate fi descrisă în cuvinte.

Focul a ucis din septembrie peste 20 de oameni, numărul animalelor care au pierit este greu de determinat.

E o luptă pentru fiecare viață, iar animalele dezorientate ies în calea oamenilor cerând ajutor.

Scott Morrison, premierul Australiei: „Au fost foarte multe comentarii, multe critici, a trebuit să studiez multe analize pe foarte multe subiecte, aşa că nu mă pot lăsa distras„.

Incendiile însă nu au fost stinse. Ca să își dea seama mai bine cum și unde să acționeze, pompierii folosesc termocamere. Focarele se văd mai bine.

Avioanele militare de transport încearcă să ducă ajutoare în zonele sinistrate și să-i ducă pe oameni la loc sigur, dar este complicat, pentru că un loc de aterizare se găsește cu mare greutate.

Din septembrie, de când s-a declanșat iadul pe pământ, în Australia oricine salvează o viață devine un erou. Este și cazul voluntarilor din Parcul „Insula Cangurilor”, unde sunt aduși ursuleții koala răniți. Vin cu sutele, iar pentru unii este prea târziu.

După aceste doua zile de respiro, valul de căldură revine, iar lupta cu flăcările este departe de a se fi încheiat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite