Sute de persoane, inclusiv copii, se ascund sub combinatul chimic Azot din orașul Severodonețk, bombardat intens de ruşi

Combinatul chimic Azot
Combinatul chimic Azot
2 iunie 2022, 17:07

Aproximativ 800 de persoane se ascund în mai multe adăposturi antiaeriene de sub combinatul chimic Azot din Severodonețk, care a fost vizat de atacurile rusești cu rachete, a declarat Serhii Haidai, șeful administrației militare din regiunea Lugansk.

„Există localnici acolo, cărora li s-a cerut să părăsească orașul”, a spus Haidai. „Dar au refuzat. Sunt și copii acolo, dar nu mulții.”

Într-o actualizare separată de joi, oficialii regionali ucraineni au spus că rușii au tras din nou în fabrica Azot și „au lovit una dintre clădirile administrative și un depozit cu metanol”, deși nu este clar cât de mult metanol mai era acolo.

Ucrainenii mențin încă controlul asupra zonei industriale Severodonețk, se arată în comunicat, una dintre părțile rămase ale orașului pe care Rusia nu le-a luat.

„Mare parte” din Severodonețk, unul dintre ultimele orașe care a rezistat în Lugansk, a fost ocupată de ruşi, a spus Haidai.

Haidai a spus că un atac aerian rusesc a lovit marți un rezervor de acid azotic din incinta combinatului. Imaginile din acea zi au arătat un nor gros de fum de culoare portocalie. Dar Haidai a spus că oamenii care se adăpostesc sub fabrică nu sunt în pericol.

„ Slavă Domnului că oamenii nu au fost ameninţaţi”, a spus Haidai pentru CNN joi.

Haidai a spus că fabrica este privată, iar proprietarii spun că au rămas doar cantități mici de substanțe chimice în fabrică.

Haidai a adăugat că fabrica nu este obiectiv militar, prin urmare „Azot cu siguranță nu este Azovstal” – referindu-se la uzina de oțel din Mariupol pe care ruşii au asediat-o timp de câteva săptămâni.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite