Sute de persoane evacuate în insula Evia, Grecia, din cauza incendiilor de pădure. VIDEO Flăcări uriașe au amenințat locuitorii din două localități

13 august 2018, 08:58

ACTUALIZARE Telejurnal 20.00 La 70 de kilometri de Atena, pe insula Evia, a început mai întâi să ardă o pădure de pini. Dar vântul a răspândit flăcările cu repeziciune.

Au fost evacuate două sate – 500 de oameni în total.

Și asta nu pentru că incendiul, aflat acum sub control, ar fi amenințat direct locuințele, ci ca măsură de precauție după incendiile de la mijlocul lui iulie, care au ucis 95 de oameni.

ACTUALIZARE 08. 58 – 250 de pompieri şi 62 de autospeciale pentru stingerea incendiilor au fost trimise în regiunea situată la 90 de kilometri nord de Atena.

Toate efectivele regionale au fost transferate către zona sinistrată, a declarat pentru agenţia de presă ANA ministrul Agriculturii, Vangelis Apostolou, care s-a deplasat la faţa locului.

Localităţile Kontodespoti şi Stavros au fost evacuate ca măsură de precauţie, a anunţat guvernul, criticat aspru de opoziţie pentru felul în care a gestionat dezastrul de la sfârşitul lunii iulie.

95 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul care a devastat pe 23 iulie regiunea situată la est de Atena, distrugând staţiunea balneară Mati.

Peste 30 de persoane sunt încă spitalizate.

Guvernul grec i-a înlocuit din funcţii pe şefii poliţiei şi pompierilor după demisia ministrului care se ocupa de ordinea publică.

Partidele de opoziţie au acuzat guvernul că nu a avertizat populaţia în legătură cu pericolul, că nu a dat dispoziţiile necesare pentru o eventuală evacuare a cetăţenilor şi că ar fi încercat să ascundă, timp de mai multe ore, proporţiile dezastrului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă