Sute de persoane din Hunedoara au fost evacuate din clădirile afectate de cutremurele din Gorj. 121 de imobile, avariate după seria de seisme

23 februarie 2023, 13:20

Autoritățile județene din Hunedoara și Gorj inventariază, în această perioadă, pagubele produse de seismele care au avut loc în Gorj, săptămâna trecută.

Primele concluzii arată că cele mai mari probleme sunt în Hunedoara, unde Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis evacuarea a 562 de persoane, dintre care 118 copii care locuiesc în 11 clădiri din Aninoasa.

Imobilele sunt în stare avansată de degradare, o situație accentuată în urma cutremurelor din județul Gorj. Clădirile au fost construite în urmă cu mai bine de 100 de ani și nu s-a intervenit niciodată asupra lor.

Un număr de 121 de clădiri sunt afectate și au suferit pagube după cutremure. Mai exact, 27 de unități de învățământ, 17 instituții publice, o unitate medicală, 20 de lăcașuri de cult, cinci operatori economici, două obiective turistice, 24 de blocuri de locuințe, 22 de construcții cu destinația casă de locuit și trei alte construcții, potrivit unui raport al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă