Sute de persoane au stat din nou la cozi la pașapoarte. Aglomerație atât în Capitală, cât și la unele centre din țară

17 august 2017, 11:18

„Pașapoartele temporare, eliberate și la ghișeele din Piața Amzei”

Prefectul Capitalei a anunțat, miercuri, deschiderea unui spațiu nou destinat eliberării pașapoartelor. De luni, spunea Adrian Petcu, va funcționa în noul sediul din Plaza Mall. Autoritățile promit și condiții mult mai bune pentru cei care așteaptă.

Cozi la unele servicii de pașapoarte din țară

La sediile din ţară lucurile par neschimbate. Oamenii se așează la cozi din zorii zilei și fac liste pentru păstrarea ordinii în încercarea de a evita haosul. Dar și așa serviciile de pașapoarte nu fac față numărului mare de solicitări.

Pitești

Nici nu răsărise soarele când sute de argeșeni s-au așezat de dimineață la coadă la Serviciul Pașapoarte din Pitești. Oamenii au venit de la ora 05:00 și au mai așteptat trei ore ca să se deschidă ghișeele, de teamă că nu mai prind bonuri de ordine. Cei mai mulți pleacă în vacanțe. Deși știau asta de câteva luni, și-au lăsat actele pe ultima sută de metri.

Reprezentanții Serviciului de Pașapoarte Arges lucrează câte 12 ore zilnic ca să recupereze și să poată termina actele la timp. Au implementat și sistemul bonurilor de ordine pentru ca oamenii să fie cât de cât organizați, iar în orașele de lângă Pitești merg cu ghișee mobile.

Galați

Aglomerație și nervi întinși și la Servicul Pașapoarte Galați. Sute de oameni veniți din străinătate în România își sacrifică zilele de vacanță pentru a avea pașapoarte noi. Cei care nu au reușit să intre miercuri, speră ca măcar astăzi să depună actele. Sunt însă și familii cu copii care așteaptă în fața sediului de trei zile. În fiecare zi, la Galați, se prelucrează peste 200 de cereri. S-a lucrat inclusiv în zilele libere de Sf Maria. Cu toate acestea, personalul nu este suficient.

Neamț

Nici în Neamț lucrurile nu stau mai bine. Mulți vin de cu o seară înainte, dorm în mașini cu copii sau stau pe la rude, pentru nu a pierde rândul. Zilnic, 300 de nemțeni solicită schimbarea pașaportului în această perioadă, majoritatea fiind persoane care muncesc în străinătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite