Sute de șoferi stau 14 ore în vama Siret, așteptând să intre cu camioanele în Ucraina

Cozi uriașe de autocamioane la vama Siret. Pentru a ieși din țară spre Ucraina, șoferii de TIR așteaptă și mai bine de jumătate de zi. Traficul s-a intensificat foarte mult in ultima perioadă, din cauza războiului, iar transportatorii au tot mai puține rute pe care să le folosească. Politiștii de frontieră spun că lucrează la capacitate maximă, însă controalele sunt efectuate de mai multe autorități. Astfel, timpul cumulat este de peste 14 ore.

21 Mai 2022, 19:24 (actualizat 21 Mai 2022, 19:30) Știrile TVR |

Înșirate pe kilometri întregi, aliniate unele lângă altele pe două benzi de circulație, sute de TIR-uri așteaptă să treacă în Ucraina. Unele sunt cu ajutoare umanitare, altele cu marfă. Pentru toate se fac același formalități la frontieră.

Drumul spre vamă trece prin orașul Siret, însă coada se oprește la intrarea în localitate. Autocamioanele trec apoi pe rând, fără să staționeze în oraș sau să creeze blocaje.

Infrastructura de la Siret nu a fost concepută pentru un trafic atât de intens.

A fost suplimentat și numărul polițiștilor de frontieră care acționează la Siret.

În punctul de trecere de la Siret sunt și alte autorități care efectuează controlul autocamioanelor care trec în Ucraina. Cea mai importantă dintre ele - cea vamală. Coada este și pe sensul de intrare în România, însă ceva mai mică, iar de așteptat se așteaptă în jur de două ore.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 34°C 35°C
CLUJ 36°C 31°C
CONSTANTA 27°C 28°C
CRAIOVA 36°C 31°C
BRASOV 28°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI