Sute de oameni au protestat în faţa ruinei mall-ului din Siberia, acolo unde au murit peste 60 de oameni

27 martie 2018, 14:54

De la primele ore ale dimineții, localnicii din Kemerovo s-au adunat în fața primăriei, în cadrul unei acțiuni de protest spontane,  unde s-a cerut pedepsirea celor vinovați de tragedia de duminică.

S-a cerut demisia guvernatorului regiunii și chiar a președintelui Putin.

În oraș circulă zvonuri potrivit cărora numărul morților ar fi de câteva sute, iar autoritățile vor să demoleze cât mai repede ruinele centrului commercial, pentru a șterge urmele și a minimaliza amploarea tragediei.

Putin a venit la Kemerovo, a depus flori la locul incendiului, a vizitat răniții la spital, s-a întâlnit cu rudele victimelor și i-a convocat pe responsabilii implicați în operațiunile de intervenție.

Anchetatorii ruși invocă absența sistemelor de alertă în caz de situații neprevăzute și blocarea ieșirilor în caz de urgență.

5 persoane din conducerea centrului comercial au fost reținute și sunt anchetate de procurorii ruși.

Potrivit șefului Comitetului de investigații, din 19 martie sistemele de alertă în caz de incendiu nu au mai funcţionat şi nu s-a luat nicio măsură.

Vladimir Putin a decretat doliu național în ziua de 28 martie.

Acțiuni de comemorare a victimelor din Kemerovo se desfășoară în mai multe orașe din Federația Rusă.

___________________

ACTUALIZARE Sute de oameni au protestat în faţa ruinei mall-ului din Siberia unde au murit până acum peste 60 de oameni, majoritatea copii.

Mulţi dintre manifestanţi sunt rude ale victimelor şi spun că bilanţul este falsificat de autorităţi – că numărul morţilor se ridică de fapt la câteva sute.

Incendiul de sâmbătă seară, deocamdată neelucidat, a avut loc când mall-ul era plin.

La faţa locului a venit şi preşedintele Putin, dar acesta nu s-a întâlnit cu protestatarii. Potrivit unui comunicat oficial, şeful statului a calificat incidentul ca neglijenţă criminală şi a promis că responsabilii vor fi pedepsiţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite