Sute de militari din mai multe țări NATO au participat la un exercițiu în Grecia, în cadrul „Defender Europe 2023”

8 iunie 2023, 18:04

Militari din SUA, Olanda și Grecia s-au parașutat undeva în apropiere de Salonic. După ce s-au regrupat, ajutați de elicoptere Chinook, ei au simulat ocuparea unei baze aeriene din zonă.

Col. Panagiotis Tsoligkas, Forțele Speciale grecești: “Swift Response” este o parte din exerciţiul de mare amploare „Defender Europe 2023” şi e o ocazie pentru ţările şi structurile participante să lucreze împreună şi să crească gradul de interoperabilitate.

Militarii NATO au avut sprijin aerian în toate misiunile. De asta s-au ocupat piloții americani de A-10.

Lt.col. Mike Hilkert, Forțele Aeriene ale SUA: Suntem parte din NATO şi să lucrăm împreună cu alte ţări este modul nostru de operare de mai bine de 20 de ani. Pentru Forţele Aeriene ale SUA este foarte important antrenamentul cu grecii, spaniolii şi olandezii. Este ceva mai greu cu bariera lingvistică, însă învăţăm să o depăşim şi, până acum, am avut succes în acţiunile noastre comune.

Manevrele din Grecia au durat 2 săptămâni și fac parte dintr-un exercițiu de proporții la nivel European, la care au luat parte 7000 de militari americani și 17000 din 20 de țări aliate și partenere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă