Sute de mii de români suferă din cauza alergiei la ambrozie. Legea care îi obligă pe proprietarii de terenuri să elimine planta nu este respectată

9 august 2021, 20:52

Ambrozia înflorește în perioada iulie-septembrie, însă specialiștii avertizează că, în perioadele secetoase și caniculare, planta emană o cantitate dublă de polen, din cauza poluării.

Pentru oamenii alergici la ambrozie, fiecare drum în aer liber este un coșmar. Așa că mulți ajung să apeleze la orice soluție pentru a putea respira mai ușor. Chiar și la masca de protecție care ar trebui să țină virusul sars cov 2 departe.

Alergia la ambrozie se instalează inclusiv la copii, atrag atenția medicii. Tratamentele disponibile în acest moment țin sub control simptomele, dacă schemele sunt respectate cu sfințenie. În unele cazuri, se poate administra un tratament de lungă durată.

În România există o lege care îi obligă pe proprietarii de terenuri să elimine această plantă. Prea puțini fac, însă, acest lucru. În Timișoara, polițiștii locali au identificat încă de la începutul anului sute de terenuri cu ambrozie.

Medicii atrag atenția că simptomele alergiei la ambrozie sunt agravate de poluare și aglomerare urbană, așa cum este în Capitală.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă