Sute de gălățeni au stat la coadă pentru pachetele cu alimente și produse de igienă de la Uniunea Europeană. 23 la sută din populația României trăiește în sărăcie, arată INS

20 ianuarie 2023, 17:23

Doamna Iulia Tănase a venit la centrul de distribuire a ajutoarelor când încă nu se luminase. Dar tot a prins coadă și a trebuit să aștepte câteva ore. Are 84 de ani și trăiește dintr-o pensie minimă și ajutorul pentru nevăzători.

Angajații au deschis cu două ore mai devreme, iar coada a crescut rapid. Lucrurile au mers însă greu, pentru că toţi beneficiarii ridică ajutoarele dintr-un singur loc.

Pachetele de la Uniunea Europeană conțin alimente de bază, precum făină, mălai, zahăr, orez și paste făinoase, dar și produse de igienă.

În Galați, aproximativ 2000 de persoane beneficiază de aceste ajutoare, o dată pe an.

Sunt oameni aflați în situații vulnerabile, care trebuie să își întrețină familia și să treacă cu bine peste iarnă. Dar și persoane cu dizabilități.

Și în alte județe unde au fost distribuite pachetele din fondul de ajutor european au fost cozi și îmbulzeală. La Târgu Jiu a fost chiar nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-i calma pe oameni.

Datele Institutului Național de Statistică arată că mai mult de 23 la sută din populația României trăiește în sărăcie, cu acces îngreunat la servicii de sănătate sau educație.

Cele mai mari rate ale sărăciei se înregistrează în regiunile din nord-estul țării, urmate de cele din sud-estul țării.

Cele mai puține persoane aflate în situații vulnerabile sunt în București și Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite