Sute de delfini morți în largul coastelor Franței, de la începutul anului

3 martie 2019, 16:21

Aceste imagini sunt filmate în Golful Gascogne, de-a lungul coastei franceze. În puterea nopții, traulerele își ridică plasele și, în interiorul lor, descoperă un delfin. Pescarii nu-și bat capul să-l arunce înapoi în apă. În ultima lună, una dintre organizațiile ecologiste a urmărit îndeaproape toate navele de pescuit industrial din zonă și acum denunță metodele utilizate.

Lamya Essemlali, lider al unei organizații ecologiste: „Scopul nostru este să aducem la cunoştinţa tuturor ceea ce se întâmplă şi să fie interzise metodele de pescuit care ucid ecosistemul maritim”.

Traulerele prind pești care sunt vânați de fapt de delfini, e prada lor. Așa ajung și mamiferele să se încurce în plase; se blochează, nu mai pot ajunge la suprafață și mor prin asfixiere. Cadavrele lor sunt aduse de valuri la mal.

Eleonore Meheuse, veterinar: „Se observă câteva tăieturi clare, la nivelul aripioarelor. La fel, lângă aripa dorsală, acelaşi tip de tăieturi mici. Sunt semne caracteristice unui mamifer prins într-o plasă de pescuit”.

Anual, sunt uciși în mare 4.000 de delfini. În ultima vreme, la presiunile ecologiștilor, pescarii au utilizat tot felul de metode pentru a evita să-i omoare: încearcă să îi îndepărteze agățând de plase cutii colorate sau folosind semnale acustice. Niciuna dintre aceste metode nu și-a dovedit până acum eficiența.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite