Prăpăd după furtuni violente. Sute de case și gospodării inundate, drumuri distruse de viituri și mașini avariate în Bacău, Harghita și Galați

Inundatii in Bacău
Inundatii in Bacău
24 iunie 2021, 08:48

Apa a acoperit străzile, a inundat mai multe subsoluri și chiar a intrat în case, la Galați.

Au căzut 80 de litri de apa pe metru pătrat. Au fost avariate mai multe autoturisme de copaci căzuti peste ele iar două localități din județ au rămas câteva ore fără curent electric.

Nenorocirea s-a abătut asupra comunelor harghitene Corbu, Tulgheş şi Bilbor după ce câteva pâraie din zona au crescut cu peste un metru din cauza torenţilor. Apa a năvălit în câteva minute în casele și gospodăriile oamenilor.

Câţiva localnici din Corbu abia au avut timp sa se salveze, dar mai multe păsări şi animalele din gospodărie au fost ucise de potop.

În comuna Tulgheş o femeie cu doi copii a fost evacuată de urgenţă din casa care era pe punctul sa fie luata de viitura

Viitura extrem de puternica a afectat mai multe drumuri comunale.

Inundații și în Bacău. Peste o sută de gospodarii au fost inundate în comunele Palanca și Brusturoasa.

Astfel de furtuni se vor înregistra și în zil0ele următoare, anunță meteorologii.

În județul Bacău, in satul Ciugheş – comuna Palanca au fost afectate circa 90 de gospodării, trei autoturisme şi două podeţe. Au fost salvate două persoane, o femeie în vârstă de 62 de ani şi un bărbat în vârstă de 88 de ani, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu, potrivit Agerpres.

În satul Higăneşti din comuna Brusturoasa au fost afectate 12 curţi, iar în satul Brusturoasa apa a intrat în trei gospodării.

Pompierii au intervenit cu motopompele pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii.

La faţa locului a fost prezent şi prefectul Leonard Ioan Bulai.

Localităţile afectate de inundaţii au fost vizate, miercuri seara, de un cod roşu hidrologic şi de precipitaţii abundente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă