Sute de cai din pădurea Letea ar fi fost capturaţi şi vânduți la abator. SOS Caii Deltei: Cel puţin 250 de cai sălbatici au fost ucişi în acest mod. Poliţia face verificări

12 decembrie 2022, 19:49

Aceste imagini au fost surprinse la sfârșitul lunii octombrie în zona Kilometrul 54, din Delta Dunării. Au fost filmate de reprezentanții unui grup de inițiativă, special creat pentru a salva frumoasele cabaline din Pădurea Letea, cea mai veche rezervație naturală din ţară. Se vede cum zeci de cai sunt înghesuiți pe o barjă, pentru a fi mai apoi transportați pe Dunăre. Voluntarii susțin că aceștia au fost capturați din pădurea Letea, ilegal, şi duşi în abatoare unde au fost sacrificați.

Cel puţin trei astfel de transporturi ar fi fost făcute doar în ultimele patru săptămâni, susţine reprezentanta Grupului de Iniţiativă. Toate au fost filmate, iar unele înregistrări au ajuns la poliţie şi la Direcţia Sanitar Veterinară.

Polițiștii fac şi ei verificări. Dacă iniţial au transmis că „cele sesizate nu se confrimă,” ulterior şi-au schimbat declaraţia.

Reprezentanţii SOS Caii Deltei susţin că cel puţin 250 de cai sălbatici au fost ucişi în acest mod, iar în libertate au mai rămas aproximativ 100.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite