Sute de blocuri din Sectorul 4 rămân fără apă caldă, timp de trei săptămâni

Furnizarea apei calde va fi oprită pentru aproximativ 590 de blocuri şi Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare, până pe 3 iulie, ora 24.00, ca urmare a lucrărilor de reparaţii la reţeaua primară în Sectorul 4.

10 Iunie 2022, 17:46 (actualizat 10 Iunie 2022, 17:57) Știrile TVR |
Termoenergetica

Conform unui comunicat transmis de Termoenergetica, reprezentanţii companiei Acvatot Srl vor executa lucrări de primă urgenţă pentru înlocuirea conductelor de tur şi de retur cu diametrul de 1.100 mm din Magistrala Berceni.

"Lucrările, esenţiale pentru funcţionarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate la intersecţia străzilor Turnu Măgurele şi Democraţiei şi impun oprirea furnizării apei calde pentru un număr de aproximativ 590 de blocuri şi Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare, până în data de 3 iulie 2022, ora 24.00", precizează sursa citată.

Lucrarea presupune înlocuirea a aproximativ 50 de metri de conductă (tur şi retur) cu diametrul de 1.100 mm. Cu această ocazie va fi efectuată şi înlocuirea punctului fix, prin montarea unor elemente de construcţie metalică, pentru a menţine siguranţa în exploatare din punctul de vedere al dilatărilor reţelei de termoficare.

"Cu ocazia derulării acestor lucrări, echipele companiei vor efectua mai multe operaţiuni tot pentru menţinerea în siguranţă a exploatării acestei magistrale, respectiv: revizia compensatorilor de tur şi de retur din două cămine de vizitare (Strada Luică) şi înlocuirea unor aerisiri şi a unor curbe de conductă şi înlocuirea unui alt cupon de ţeavă pe această conductă în căminul de termoficare aflat pe strada Moldoviţa. Furnizarea apei calde pentru un număr de aproximativ 290 de blocuri va fi sistată până în data de 3 iulie 2022, ora 24.00", precizează Termoenergetica.

Verificări hidraulice de etanşeitate

De asemenea, în această perioadă vor fi efectuate şi verificările hidraulice de etanşeitate pe Magistrala Progresu - Berceni, pentru tronsonul amplasat în perimetrul străzilor Luică, Stupilor, Covasna, Uioara, Reşita, Giurgiului şi Bulevardul Brâncoveanu.

Termoenergetica menţionează că dispeceratele companiei şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din reţea. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit - 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI