Sute de blocuri din Capitală primesc apă caldă sub parametri. „Nu poți să faci o baie! Câte cratițe să car eu la 83 de ani de pe foc să pun în cadă să mă spăl?”

11 mai 2021, 11:49

Reprezentanții Termoenergetica spun că acest lucru se întâmplă din cauza fluctuațiilor care apar odată cu trecerea de la regimul de iarnă la cel de vară. Mai exact, din cele patru CET-uri câte au funcționat în anotimpul rece, doar două vor mai livra agent termic în sistemul centralizat.

Chiar dacă au scapăt de sezonul rece și nu mai suferă din cauza caloriferelor reci,  bucureștenii nu au nici acum apă caldă. Cei mai afectați sunt locuitorii din Sectorul 5.

„Nu poți să faci o baie! Câte cratițe să car eu la 83 de ani de pe foc să pun în cadă să mă spăl?”, se plânge o femeie.

Oamenii spun că nu au apă caldă de mai bine de o săptămână. Au aflat de pe site-ul Termoenergetica că avaria vă fi remediată până mâine la amiază. Aceeași problemă și în Sectorul 1. Oficialii companiei de termoficare susțin că locuitorii au apă caldă, doar că sub parametri.

Reprezentanții Termoenergetica susțin că nu s-a produs nicio avarie.

Adrian Gâtlan, director general adjunct Termoenergetica: Nu este vorba despre o avarie. Este vorba de faptul că la trecerea de la regimul de iarnă la regimul de vară se opresc două dintre CET-urile mari ale Bucureștiului, rămân doar două în funcțiune pentru a asigura apa caldă și în acel moment este nevoie de o rearondare a întregului București pe aria celor două CET-uri. Echipele sunt în teren și de la o oră la oră tot mai multe puncte intră în normal. În aceste ore, zile, sperăm să ajungem că tot Bucureștiul să nu mai aibă probleme”.

Specialiștii în energie spun că acest moment putea fi prevăzut de angajații regiei care ar fi trebuit să ia măsuri din timp.

Ionuț Purica, specialist în energie, Academia Română: “Trecerea în mod normal trebuie pregătită în așa natură încât să se poată face cu ușurință și fară să ia un timp foarte lung. Mie nu mi se pare că ar fi normal să dureze atât de mult. Lucrurile astea ar fi trebuit să fie pregătite prin niste proceduri specifice”.

Termoenergetica furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente în care trăiesc peste 1 milion două sute de mii de oameni, precum şi pentru aproape 5000 de instituții publice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite