Sute de asistați social din Ploiești au rămas fără ajutor după ce au refuzat să presteze muncă în folosul comunității

17 mai 2017, 13:39

De aproape un an și jumăte, Consiliul Local Ploieşti a hotărât că primirea hranei va fi condiţionată de prestarea unui număr de ore de muncă în folosul comunității. Tot de atunci, numărul celor care beneficiau de hrana de la cantina de ajutor social tot scade. Dacă în 2015 pe liste se aflau 1.200 de persoane, acum doar 382 de persoane mai figurează pe lista asistaţilor. Cel puţin jumătate din cei care au ieşit din sistem au făcut-o de lene, cred autorităţile.

Practic, pentru raţia de hrană în valoare de 360 de lei pe lună, o persoană din familia care primeşte ajutorul trebuia să presteze doar cinci zile de muncă pe lună.

Pe lânga mâncare, asistații sociali primesc și alte beneficii. De exemplu, în cazul unei familii cu doi copii, unul până în doi ani, altul de grădiniță, beneficiile sociale pot ajunge la 1.300 de lei pe lună.

Cei care au renunţat la muncă în folosul comunității, rămân doar cu alocaţiile de stat pentru copii. Dar și acestea pot fi luate doar dacă minorii frecventează școala.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite