Sute de arestări la Moscova, în rândul celor care demonstrau împotriva invaziei în Ucraina. Manifestații anti-război și în alte orașe din Europa

13 martie 2022, 21:01

În pofida măsurilor extreme luate de regimul Putin împotriva celor ce participă la manifestațiile anti război, rușii din 33 de orașe au ieșit în stradă pentru a condamna invazia din Ucraina. Au fost reținuți sute de demonstranți, cei mai mulți la Moscova. Una după alta, dubele poliției plecau pline cu protestatari.

În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, aflat sub asediul rușilor, zeci de mii oameni au demonstrat la Berlin.

“În primul rând, e foarte important ca ucrainenii să vadă că nu-i uităm. Mă gândeam zilele trecute că, dacă e cazul să demonstrăm în fiecare duminică, aşa vom face. Un an, cât e nevoie”.

Protestatarii au diverse păreri legate de modul în care ar trebui sprijinită Ucraina. Unii spun că ajutorul militar al Occidentului e insuficient. Alți germani sunt de părere că în niciun caz armele nu sunt soluția.

“Trebuie să ne gândim la ceea ce au nevoie acum ucrainenii, fiind război. Din păcate, au nevoie de arme. Uneori, pentru a apăra libertatea, e nevoie de arme”.

Cu pancarte pe care scria „Stop războiului, Stop Putin” –  la Oslo, capitala Norvegiei, în fața clădirii parlamentului s-au adunat câteva mii de persoane, în semn de solidaritate cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite