Sute de absolvenți de liceu din Botoșani nu susțin examenul de Bacalaureat. Unii nu se simt pregătiți, iar alții sunt dezinteresați de diplomă

10 iunie 2021, 10:48

Unii absolvenți de liceu au decis să plece la muncă în străinătate, alții au considerat că nu sunt destul de pregătiți să susțină examenul de maturitate, dar sunt și tineri dezinteresați de aceasta diplomă de bacalaureat.

În Botoşani, anul acesta, 3.119 elevi au absolvit clasele a XII-a și XIII-a. Dintre aceștia, 584 nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Cei mai mulți, 384 de absolvenți sunt din mediul urban. Profesorii sunt îngrijorați, în timp ce tinerii care au ales să nu susțină examenul de maturitate spun că preferă să lucreze în străinătate, unii spun că nu se simt pregătiți, iar alții sunt dezinteresați de diplomă.

Cum Bacalaureatul nu este un examen obligatoriu, mulți elevi renunță să mai susțină probele. Examenul de Bacalaureat va începe pe 28 iunie, cu prima probă, cea scrisă la Limba și literatura română.

Pe 29 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului – proba scrisă, iar pe 30 iunie proba la alegere a profilului și specializării, urmând că în ziua de 1 iulie să se susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă. Primele rezultate se vor afișa pe 5 iulie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite