Suspiciuni privind blocarea fără drept legal a conturilor Blue Air | T.Barna: Conturile au fost blocate de AFM, printr-o procedură standard de executare silită | N.Ciucă: Corpul de control va identifica care au fost adevăratele cauze

Aeronavă Blue Air
Aeronavă Blue Air
16 septembrie 2022, 12:30

El a precizat că va continua controlul astfel încât să poată fi identificate toate cauzele care au provocat această situaţie.

Întrebat dacă există suspiciunea că aceste conturi ale Blue Air să fi fost blocate fără drept legal, premierul a spus: „Există astfel de suspiciuni, motiv pentru care Corpul de control va identifica care au fost adevăratele cauze”, transmite Agerpres.

Ministrul Mediului a declarat la TVR Info că aceste conturi au fost blocate de Administrația Fondului pentru Mediu, care este o instituție de sine stătătoare cu proceduri de executare silită, identice cu cele ale ANAF. Acolo lucrurile merg pe o bandă rulantă, standard, dacă cineva are o datorie este somat să plătească, se intră într-o procedură de executare silită dacă nu își achită datoriile, legea este lege pentru toți nu doar pentru Blue Air, a declarat la TVR Info, Tánczos Barna.

Ministrul a mai spus și că Blue Air putea să ceară în continuare protecția judecătorului sindic, pentru că ei sunt într-o procedură de concordat.

Pe 6 septembrie, Blue Air anunţa că suspendă zborurile, până pe 12 septembrie, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului prin Administrația Fondurilor de Mediu.

Ulterior, Blue Air a anunțat că „își propune să reia zborurile din 10 octombrie”, iar pasagerii păgubiți își vor recupera banii doar în anumite condiții.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite