Suspiciune de infectare cu coronavirus într-o comună din Mehedinţi

6 martie 2020, 10:02

Bărbatul, care se afla izolat la domiciliu, s-a simțit rău ieri, a sunat la 112 și a fost dus la Secția de boli Infecțioase din Drobeta-Turnu-Severin. Este șofer de tir, a călătorit în ultima perioadă în mai multe zone ale Europei de vest, inclusiv în Italia, iar miercuri s-a întors acasă, unde a rămas izolat.

Medicii i-au prelevat probe pentru Covid 19.

În Mehedinți au mai fost prelevate alte două probe în cazul unor suspiciuni de coronovirus, dar care nu au fost confirmate.

În județ, sunt izolate la domiciliu 228 de persoane, parte dintre acestea intrate în țară în ultima perioadă din zone afectate de coronavirus.

Un bărbat din Craiova, autoizolat la domiciliu pe fondul alertei de COVID 19, a fost operat ieri dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Craioveanul are 54 de ani şi stătea izolat acasă împreună cu soţia care s-a întors de curând din Italia, dintr-o zonă de risc. Miercuri, bărbatul a sunat la 112 pentru o problemă medicală pe care o avea la picior. A fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde ieri a fost operat.

Autorităţile susţin că transportul a fost în condiţii de maximă securitate, iar la spital pacientul a fost izolat. Nu s-au luat însă măsuri speciale pentru că bărbatul nu are niciun simptom specific coronavirusului. În acest moment,în Dolj, mai sunt 10 persoane în carantină și 456 izolate la domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite