Suspect vânat de poliţie. Atentatul de la Istanbul a fost revendicat de Statul Islamic

2 ianuarie 2017, 15:25

Poliţia a difuzat fotografii ale principalului suspect despre care se crede că ar fi originar din Asia Centrală, probabil din Kirghizstan sau Tadjikistan. Poliţia nu a furnizat informaţii suplimentare, dar bărbatul este considerat un simpatizant sau membru al grupării teroriste Statul Islamic.

Autorităţile au lansat o amplă vânătoare pentru a-l prinde pe criminalul care a ucis 39 de oameni şi a rănit 69. Majoritatea victimelor sunt turişti străini. Poliţia a găsit taxiul cu care suspectul s-a deplasat la clubul de nopate şi a prelevat amprente.

Suleyman Soylu, ministrul de interne: „Potrivit informaţiilor obţinute de poliţie, a fost un singur atacator. Nu au fost mai mulţi. A intrat şi a deschis focul la întâmplare. Ştim că avea mai multe rânduri de haine şi a încercat să se schimbe. Îl căutăm şi îl vom găsi”.

Cotidianul Hurriyet afirmă că teroristul ar putea fi cetăţeanul unei ţări din Asia Centrală şi ar avea legături cu gruparea Statul Islamic.

Serviciile de securitate europene au luat măsuri speciale în preajma sărbătorilor, după ce ISIS a difuzat un mesaj care îndeamnă la atacuri izolate în special împotriva cluburilor, petrecerilor şi adunărilor de oameni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite