Suspect reținut după atacul terorist de la metroul londonez. Raiduri și percheziții în toată Anglia

16 septembrie 2017, 13:02

Poliţişti înarmaţi au descins la o adresă din Surrey, sudul Angliei. Pe o rază de o sută de metri, au fost evacuate toate clădirile din zona vizată.

Raidurile s-au înmulţit după arestarea unui suspect, la Dover. Poliţia nu a dat niciun fel de informaţii despre el. Știm doar că are 18 ani şi a fost transferat la Londra.

COBRA, celula de criză din care fac parte cei mai importanţi miniştri şi şefii serviciilor de informaţii, s-a reunit, din nou, astăzi, şi a hotărât să menţină alerta la nivelul critic – ceea ce înseamnă că un atac terorist ar putea fi iminent. Trecerea la cel mai înalt grad de alertă a fost decisă încă de ieri

„În această perioadă, ofiţerii de poliţie vor fi înlocuiţi cu personal militar în anumite zone protejate, unde publicul nu are acces. Oamenii vor vedea mai mulţi poliţişti înarmaţi în reţeaua de transport public şi pe străzi”, a declarat premierul britanic Theresa May.

Poliția metropolitană a declarat că arestarea tânărului este un pas semnificativ în cadrul anchetei. Suspectul a fost arestat potrivit legii antiteroriste.

30 de persoane au fost rănite, vineri, la Londra, în urma exploziei de la stația Parsons Green, notează BBC. Gara a fost redeschisă sâmbătă. E mai multă poliție ca de obicei, plus ofițeri înarmați și în aer se simte tensiunea.

Amplasarea dispozitivului exploziv în metrou a fost revendicată, vineri, de gruparea Stat Islamic. Dispozitivul, pus într-o găleată de plastic, într-o pungă de supermarket, nu a explodat decât parțial.

Poliția cere în continuare sprijinul populației. Toți cei care au fost de față sau au filmat în clipele ce au urmat deflagrației sunt rugați să contacteze autoritățile. Până acum, 45 de martori au fost audiați și la poliție au ajuns 77 de fotografii și filmulete.

„Atac terorist la o stație de metrou din Londra, revendicat de Statul Islamic. Mai multe persoane au fost rănite în explozia unui dispozitiv

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite