Suspect arestat în cazul atacului armat de la metroul din New York

Suspect arestat în cazul atacului armat de la metroul din New York
Suspect arestat în cazul atacului armat de la metroul din New York
13 aprilie 2022, 21:40

Frank James, în vârstă de 62 de ani, a fost numit pentru prima dată de poliție drept „persoană de interes” marți, lansând o vânătoare masivă de oameni.

Era singurul suspect și a fost reținut de poliție în timp ce se plimba pe străzile din Manhattan.

Potrivit poliției, bărbatul a detonat două grenade fumigene și a deschis focul la stația de pe strada 36 din Brooklyn, marți dimineață. A tras cu arma semiautomată de 33 de ori. 10 oameni au fost răniți de gloanțe, 13 au suferit de pe urma inhalării de fum sau a atacurilor de panică ori s-au lovit când au căzut.

A fost găsită și o mașină pe care o închiriase din Philadelphia – posibil, atunci când planificase atacul- și pe care o parcase în apropierea stației de metrou. Cheia mașinii era la locul atacului.

Bărbatul postase pe rețelele sociale mesaje de ură față de toți, cu câteva zile înainte – spunea mai ales că oamenii trebuie exterminați pentru că distrug planeta și îl critica aspru pe primarul New Yorkului.

În ultimele luni, la New York au fost o serie de atacuri cu arme de foc, în special în sistemul de transport de tranzit. Este și motivul pentru care în oraș a fost adoptată o reglementare foarte severă a regimului armelor.

În februarie, autoritățile au trecut la elaborarea unui plan de securitate la metroul din New York.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă