Susținătorii unui anarhist italian au incendiat mașini și au amenințat oficiali în semn de protest față de condițiile din închisoare ale acestuia. Giorgia Meloni: Guvernul nu se va lăsa intimidat de amenințările cu acte de violență

Susținătorii unui anarhist italian au incendiat mașini și au amenințat oficiali în semn de protest față de condițiile din închisoare ale acestuia
Susținătorii unui anarhist italian au incendiat mașini și au amenințat oficiali în semn de protest față de condițiile din închisoare ale acestuia
31 ianuarie 2023, 15:57

Noile restricții, de obicei destinate mafioților, includ o singură vizită monitorizată a membrilor familiei și un singur apel telefonic pe lună.

Scopul acestor măsuri, cunoscute sub numele de 41bis, după un articol din codul penal italian, este de a rupe legăturile dintre deținuții despre care se spune că ar putea comanda și ordona acte criminale din spatele gratiilor.

Cospito ispășește două pedepse cu închisoarea – 10 ani de închisoare pentru un atac armat asupra directorului general al unei companii de inginerie nucleară din Genova în 2012 și 20 de ani de închisoare pentru atacuri cu bombă împotriva unei școli de carabinieri din Fossano, pe care le-a pus la cale în timp ce se afla în închisoare. Partenerul său ispășește, de asemenea, o pedeapsă.

El a fost mutat luni de la o închisoare din Sardinia la închisoarea Opera din Milano – o unitate pentru deținuții care au nevoie de îngrijiri medicale critice. Acesta a slăbit peste 40 kg în timpul grevei foamei, dar guvernul a refuzat să elimine restricțiile de încarcerare.

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a declarat că guvernul său nu se va lăsa intimidat de amenințările cu acte de violență.

Ministrul justiției, Carlo Nordio, a declarat marți că valul de violențe și vandalism din ultimele zile a dovedit că există în continuare o legătură între Cospito și alți anarhiști și că „acest lucru ar tinde să justifice menținerea celor 41 bis”.

Protestele împotriva încarcerării sale au inclus atacuri împotriva diplomaților italieni în Germania, Spania și Grecia, precum și în America de Sud. Scrisori de amenințare conținând gloanțe au fost trimise oficialilor.

În cel mai grav atac vizat, mașina diplomatului de rang înalt Susanna Schlein a fost distrusă de o bombă cu petrol la Atena, la începutul lunii decembrie.

Mai multe mașini au fost incendiate la Roma și Milano în alte incidente petrecute luni seară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite