Sursele de informare independente dispar din Rusia. Postul de radio Ecoul Moscovei a fost desfiinţat de consiliul de administraţie

3 martie 2022, 11:07

Postul de radio Eho Moskvî (Ecoul Moscovei) a fost desfiinţat de consiliul de administraţie, a anunţat editorul Aleksei Venediktov, citat joi de Reuters.

Agenţia arată că astfel dispare una din puţinele organizaţii media liberale din Rusia tolerată până acum de Kremlin.

Decizia a fost luată la scurt timp după ce procuratura generală a cerut restricţionarea accesului la Eho Moskvî şi la televiziunea de ştiri online Dojd (Ploaia), din cauza modului neagreat de putere în care relatau despre invazia rusă în Ucraina.

Există o stare de nemulțumire în rândul rușilor în legătură cu acțiunea președintelui Vladimir Putin în Ucraina, relatează trimisul TVR în Rusia, Liviu Iurea. Astăzi, primarul Moscovei a decis brusc eliminarea certificatului Covid încercând să elimine acest motiv de nemulțumire în rândul populației.

Protestele populației sunt ținute în frâu de autorități, oamenii nu se pot mobiliza.

Mulți jurnaliști sunt arestați în Rusia sub acuzația falsă că legitimațiile de presă sunt false. Jurnaliștii sunt eliberați, dar sunt descurajați astfel să relateze despre protestele care au loc în marile orașe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă