Guvernul, după informațiile privind o posibilă înlocuire a ministrului Energiei, ca urmare a accidentului de la mina Jilţ Sud: La acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului

18 ianuarie 2023, 12:38

„Chestiunea responsabilităților privind tragicul accident de la CEO Oltenia va fi stabilită în urma anchetei judiciare și pe baza concluziilor echipelor de verificare”, a transmis executivul.

„Orice măsuri, indiferent de nivelul de responsabilitate, vor fi luate, vor ține cont doar de aceste elemente”, arată guvernul.

„Pentru a evita interpretări eronate ale situației de fapt la nivelul Guvernului, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului”, a subliniat Palatul Victoria.

Fiecare familie a minerilor morți va primi compensații de 40 de mii de lei, conform Contractului Colectiv de Muncă. În spitale mai sunt șase mineri internați, trei la Târgu Jiu și trei la Motru.

În urma accidentului, directorul Sucursalei Miniere și-a înaintat demisia, șeful Carierei Jilț Sud și directorul Unității Miniere de Carieră au fost înlocuiți din funcție, potrivit corespondentului TVR la Craiova, Andrei Marinaș.

Premierul Nicolae Ciucă a dat termen până săptămâna viitoare miniştrilor Energiei şi Muncii să vină cu măsuri concrete împotriva celor vinovaţi de producerea tragicului accident de la Complexul Energetic Oltenia. Şeful executivului a cerut şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în Complexul Oltenia.

Un accident cumplit petrecut marți la prânz, la ieșirea dintr-o carieră a Complexul Energetic Oltenia. Trei muncitori au murit și 13 au fost răniți, după ce camionul care îi preluase la ieșirea din tură s-a răsturnat. Unii dintre cei internați inițial în spital au ajuns acasă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite