Surse The Times: Eșecurile militare ale Rusiei din Donbas, cauzate de amestecul lui Vladimir Putin, care ia decizii strategice

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
17 mai 2022, 10:30

O sursă militară a spus că Putin și generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului Major, dictează mișcările de bază ale forțelor ruse în Ucraina.

„Credem că Putin și Gherasimov sunt implicați în luarea deciziilor tactice la un nivel la care ne-am aștepta în mod normal să fie luat de un colonel sau de un brigadier”, a explicat sursa.

Sursa a adăugat că încă se credea că cel mai înalt general al lui Putin este „în funcțiune”, în ciuda informațiilor că ar fi fost suspendat după eșecuri militare.

O a doua sursă militară a afirmat că în armata rusă, un colonel sau un brigadier ar comanda în mod normal echivalentul a două grupuri tactice de batalion (BTG), fiecare cuprinzând aproximativ 900 de membri. Cu toate acestea, sursa a spus că BTG-urile rusești au fost „mătrășite”.

Sursa a comparat situația cu fondatorul Amazon: „Jeff Bezos nu vă livrează coletele, el ia decizii strategice”.

Surse occidentale cred că microgestionarea războiului de către Putin ar putea contribui la eșecurile militare din regiunea Donbas, unde trupele ruse nu reușesc să cucerească orașele.

Putin, un fost ofițer KGB, a dezvăluit în urmă cu câțiva ani că a comandat un batalion de artilerie în perioada sovietică. „Am primit gradul de locotenent ca artilerist, comandant al unui batalion de artilerie obuzier. . . 122 mm [calibrul]”, mărturisise liderul de la Kremlin în timpul unei vizite la Cetatea Petru și Pavel din Sankt-Petersburg.

Amiralul Sir Tony Radakin, șeful forțelor armate britanice, a declarat luni în Parlamentul de la Londra că Ucraina se află pe calea unei victorii împotriva Rusiei pentru că este o „luptă existențială pentru națiunea sa”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite