SURSE: Stenograma discuțiilor din ședința coaliției | Ciolacu: Hai să rezumăm – vă opuneți sau nu la proiect? Boloș: Nu sunt bani în 2025. Ciolacu: Semnezi sau nu semnezi? Pensiile le cresc oricum!

Marcel Ciolacu premerul României
Marcel Ciolacu premerul României
9 noiembrie 2023, 15:13

Tot astăzi, liberalii s-au arătat nemulţumiţi, într-o şedinţă a conducerii PNL, de impactul bugetar al acestei legi, anunţat de ministrul Muncii, respectiv de 55,6 miliarde de lei, în condiţiile în care, spuneau ei, impactul calculat de Ministerul de Finanţe era diferit.

“La cifrele anunţate aseară de 55,6 miliarde impactul este de aproximativ 3 % din PIB ceea ce este enorm de mult şi trebuie să identificăm sursele de finanţare”, a spus liderul PNL Nicolae Ciucă.

TVR INFO a obținut o parte din stenograma discuțiile din ședința de coaliție:

Marcel Ciolacu: Hai sa rezumăm – vă opuneți sau nu la proiect?

Nicolae Ciucă: Nu ne opunem dar sa vedem impactul…

Marcel Ciolacu: Semnează sau nu?

Marcel Boloș, ministrul de Finanțe: Nu sunt bani în 2025, eu nu îmi asum, mai bine.

Marcel Ciolacu: Semnezi sau nu semnezi? Pensiile le cresc oricum!

Noua lege a pensiilor, care promite două majorări pentru anul viitor, agită apele în Coaliţie. Preşedintele PNL a cerut explicații după ce ministrul liberal al Finanţelor a anunțat că impactul bugetar de 55 de miliarde de lei pentru recalcularea și indexarea pensiilor e prea mare. Proiectul e pe ordinea de zi a şedinţei care trebuia să înceapă la ora 12.00. A fost amânată pentru că Marcel Boloş avizează proiectul, dar cu unele observaţii, susţin surse TVR INFO.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite