Surse politice de la Paris: Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi lansată în aceeaşi zi în toate ţările Uniunii Europene

Vaccin
Vaccin
16 decembrie 2020, 07:50

„Am înţeles că politica privind vaccinurile, vaccinurile pentru toţi, nu este pentru mâine. Realitatea de astăzi sunt vaccinurile cu prioritate mare. Fiecare ţară europeană va avea acelaşi număr de vaccinuri în funcţie de numărul de locuitori. Toate ţările europene vor lansa campania de vaccinare în aceeaşi zi la sfârşitul anului”, scrie BFMTV, citând surse politice.

Anturajul lui Emmanuel Macron a confirmat aceste comentarii, precizând că nu a fost încă stabilită data la care va începe vaccinarea.

„Am spus că la nivel european va începe în acelaşi timp. De aici şi interesul pentru a se ajunge la un acord comun”, a subliniat un consilier prezidenţial.

Germania face presiuni ca Agenţia Europeană pentru Medicamente să analizeze până pe 21 decembrie vaccinul Pfizer-BioNTech. Această dată ar însemna o anticipare cu o săptămână a celei stabilite anterior şi ar putea însemna începerea vaccinării înainte de sfârşitul anului.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite