Surse: PNL ar depune moțiunea de cenzură pe 30 septembrie

Președintele PNL Ludovic Orban
Președintele PNL Ludovic Orban
23 septembrie 2019, 14:24

Orban le-a explicat liberalilor că are promisiunea a 22 de voturi din partea ALDE la moțiunea de cenzură, însă personal estimează că vor fi 18-19 voturi pentru din partea aleșilor ALDE, au explicat sursele citate.

Acesta le-a explicat colegilor, în reuniunea BEX al PNL de luni, că vor mai fi discuții cu minoritățile și cu mai mulți parlamentari de la PSD. Ludovic Orban a adăugat că moțiunea de cenzură va fi depusă pe 30 septembrie, iar dacă ALDE votează pentru demers, atunci moțiunea va trece.

Liberalii au purtat săptămânile acestea negocieri cu partidele politice în vederea susținerii moțiunii de cenzură. PNL vrea să aibă cel puțin 233 de semnături strânse la moțiunea de cenzură pentru a asigura că aceasta va fi adoptată.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE se reunește, luni, pentru a lua o decizie cu privire la strategia la moțiunea de cenzură. Liderul formațiunii a precizat că, în opinia sa, ALDE ar trebui să semneze moțiunea.

De asemenea, vcepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, joi, că, în urma discuțiilor cu colegii săi din Camera Deputaților, toți deputații „loiali” ALDE semnează moțiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de PNL împotriva Guvernului. Vosganian a mai anunțat că a semnat moțiunea.

Aleșii PSD vor fi prezenți în sală, însă nu vor vota moțiunea de cenzură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite