Surse în presa americană: Ucraina a început contraofensiva

8 iunie 2023, 22:07

Întrebat despre veridicitatea acestor informații, un purtător de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene a declarat scurt pentru Reuters: „Nu avem astfel de date.”

În informarea zilnică despre situația din Ucraina, Ministerul Apărării din Marea Britanie a raportat lupte grele de-a lungul a multiple sectoare de front, adăugând că Kievul deține inițiativa în majoritatea zonelor.

Potrivit Armatei Ucrainei, inundațiile din Herson au forțat trupele rusești să se retragă pe o distanță între 5 și 15 km, înjumătățind practic puterea rușilor de a bombarda.

Un comandant de top l-a informat joi pe Vladimir Putin că forțele Moscovei au respins un atac ucrainean la scară mare în sudul regiunii Zaporojia, a transmis agenția TASS.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, indicase mai devreme că forțele Moscovei ar fi ținut piept unor tentative puternice ale trupelor ucrainene de a rupe liniile frontului la Zaporijia și că armata Rusiei a provocat mari pierderi în rândurile soldaților Kievului.

Ministrul rus al Apărării a cerut reducerea timpului de livrare a echipamentelor militare către forţele care luptă în Ucraina, în faţa ofensivei ucrainene pe linia frontului. „Inamicul a încercat să atace astăzi. În doar două ore, băieţii noştri au distrus dimineaţă 30 de tancuri şi 10 vehicule de luptă de infanterie. Prin urmare, este nevoie de acest echipament. Să ne grăbim!”, a subliniat generalul rus, în timpul unei vizite la trupele din districtul militar vestic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite