UPDATE Deputatul Andrei Lupu, care a criticat conducerea USR, a fost exclus din grupul parlamentar USR. Lupu își reia acuzațiile: Actuala conducere a USR trăiește cu spaima de a nu pierde controlul partidului

7 iunie 2022, 15:53

„Vreau să anunț, din auzite, excluderea mea din grupul parlamentar USR, precum și demiterea din poziția de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Ca să nu fie niciun dubiu, excluderea este pusă în practică de către o parte dintre colegii mei de partid care au acționat la comanda politică a conducerii USR, iritată de declarațiile politice pe care le-am avut în ultimele două săptămâni”, a scris Lupu, pe pagina sa de Facebook.

Postarea integrală, aici.

(w500) Postare An

Deputatul USR Andrei Lupu, provenit din fostul PLUS, care a criticat în presă actuala conducere a formațiunii, ar fi fost exclus din grupul parlamentar USR și ar fi rămas fără nici o funcție parlamentară, conform unor surse politice.

Deputatul Andrei Lupu a criticat conducerea USR în mai multe interviuri, înainte ca Dacian Cioloș să anunțe plecarea din USR și înființarea partidului REPER, alături de alți patru europarlamentari care au demisionat din USR.

Lupu a spus, într-un interviu pentru spotmedia.ro, că „echipa de conducere restrânsă” formată din Dan Barna, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea „este condusă de teama pierderii controlului” și că „adevăratele decizii ale USR se iau într-o cameră închisă, în care nu aude nimeni ce se întâmplă”.

Lupu și-ar fi pierdut și funcția din Biroul Permanent al Camerei Deputaților şi ar urma să rămână deputat neafiliat în Parlament.

Citește și: Scandal în USR, privind posibila plecare a lui Cioloș. Deputatul Lupu acuză actuala conducere că ia deciziile „într-o cameră închisă”. Drulă: „Complet ilogic politic” ca USR să se rupă

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite