Deputații Marius Bota, Gabriel Petrea și senatorul Ioan Talpoș, care au votat la moțiune, au fost excluși din PSD. Social-democrații caută o nouă strategie după ce au pierdut guvernarea

11 octombrie 2019, 14:17

Doi deputați și un senator PSD care au votat la moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului au fost excluși din PSD.

Aceștia sunt Marius Bota, Gabriel Petrea și Ioan Talpoș, iar decizia s-a luat în cadrul reuniunii Comitetului Executiv.

Deputatul Marius Bota a fost de altfel și printre cei patru semnatari PSD ai moțiunii de cenzură. Iar Gabriel Petrea, liderul Tineretului Social Democrat și fost ministru, a votat moțiunea de cenzură. El a fost aplaudat de parlamentarii opoziției și huiduit de cei ai PSD.

ACTUALIZARE 20.45 Gabriel Petrea și Sorin Bota, parlamentari care au votat moțiunea de cenzură,  au fost exclusi din PSD. Decizia a fost luată în ședința CEx, care este în desfășurare la această oră.

ACTUALIZARE 19.30 Liderii PSD se întâlnesc în cadrul ședinței CEx a partidului, la Vila Lac, de unde Ionuț Gheorghe a transmis informații pentru Telejurnalul de la ora 19.00:

În urmă cu puțin timp a ajuns Viorica Dăncilă la Vila Lac din Capitală, unde, înaintea ei, au ajuns mai mulți lideri importanți ai partidului. Se anunță a fi o ședință a reproșurilor. Potrivit informațiilor noastre, sunt mai mulți lideri din teritoriu care vor să-și spună nemulțumirile, legate de modul în care a fost condus partidul în ultima perioadă și direcția în care este dus, mai ales după ce moțiunea de cenzură a trecut.

PSD rămâne în opoziție și nu se pune problema să facă alianță cu Pro România. Iar Viorica Dăncilă a declarat că nu va demisiona, că rămâne în fruntea partidului și rămâne candidatul PSD la prezidențiale. „Suntem o echipă, suntem o echipă unită și vom merge înainte. Una dintre deciziile pe care vrem să o luăm astăzi este cea referitoare la acest aspect, PSD va rămâne în opoziție”, a declarat Viorica Dăncilă, înaintea ședinței CEx.

Întâlniri și discuții la PSD

Tensiune maximă în PSD, aflat acum într-o situație extrem de grea. Social-democrații merg la prezidențiale pe mâna președintei Viorica Dăncilă, demisă cu ajutorul unora dintre ei din funcția de premier, dar alături de care ar trebui să înceapă să meargă prin țară în campanie electorală. Așa că, astăzi, sunt ședințe și discuții aprinse între liderii PSD.

În PSD se face o analiză, oamenii sunt nemulțumiți – vorbim atât de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar și de o serie de lideri de filiale care au fost invitați în biroul acestuia, a transmis reporterul TVR Mariu Vulpe de la Parlament, pentru Telejurnalul de la ora 14.00.

Oamenii sunt nemulțumiți pentru că, în ultima vreme, Viorica Dăncilă a preferat să nu se consulte  cu membrii conducerilor de partid și a preferat să se lase influențată doar de secretarul general al partidului, Mihai Fifor. Drept urmare, ei susțin că PSD nu mai are viziune, nu mai are  direcție și nu mai este frecventabil.

În opinia lor, Viorica Dăncilă nu a ascultat de oamenii cu experiență, de liderii cu vechime, ceea ce a făcut ca lucrurile să meargă în această direcție.

Nemulțumiții îl fac responsabil, în primul rând, pe Mihai Fifor, iar secretarul general am partidului ar putea risca, la următorul Comitet Executiv să fie confruntat cu o propunere de schimbare din funcție.

Liderii de partid, în frunte cu Gabriela Firea, Dragoș Benea, Marian Oprișan, Florin Iordache, discută, în biroul lui Ciolacu tocmai despre cine ar trebui să devină viitorul secretar general al partidului.

S-a discutat chiar și posibilitatea debarcării Vioricăi Dăncilă și a instalării lui Paul Stănescu în fruntea partidului.

Viorica Dăncilă este susținută însă pentru alegerile prezidențiale, iar o decizie de schimbare din funcție va depinde și de rezultatul alegerilor.

Potrivit unor surse politice, joi seara, Victor Ponta a avut o întâlnire cu Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Sorin Grideanu, principalul subiect de discuție fiind posibila preluare a PSD de către Ponta.

Surse din interiorul discuțiilor spun că, în termen de șase luni, trebuie să aibă loc un congres extraordinar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite