Surprize la Salonul Internațional de Carte Bookfest, încă din prima zi: de la bestseller, la autori de Nobel. Cititorii profită de oferte

24 mai 2023, 21:31

Literatura romance şi fantasy face furori printre adolescenţi, la fel ca şi curentul manga din Japonia. Fanii profită de ofertele de la Bookfest.

Șase cărţi, chiar mi-au plăcut.  Sunt fan foarte mare de fantasy şi am încercat să-mi golesc portofelul cât de mult.

Mă plictisesc vara şi singurele cărţi pe care le citesc sunt romance.

Eu mi-am luat nişte materiale structurate pentru clasa a VIII-a la Limba română.

Citesc manga, de obicei cu zâne şi animale. Înăuntru sunt benzi desenate. Se citesc invers decât cărţile normale şi asta ne-a atras foarte mult.

Cărţi devenite bestseller în întreaga lume, cu multe premii, unele venite direct din tipografie, şi mulţi autori de Nobel fac cu ochiul de pe standurile celor peste 200 de edituri.

ANCA EFTIME PENESCU, director, Editura Epica: “Amari şi fraţii nopţii” este despre o fetiţă de 12 ani care intră într-o şcoală de magie şi care este sfătuită ca, în viaţa de zi cu zi, să fie cât se poate de bună, cât să nu fie ignorată. A fost publicată în 30 de ţări.

DAN CROITORU, director editorial, Editura Polirom: Un mare roman al secolului XXI, “Cărţile lui Iacob” de Olga Tokarczuk, laureata premiului Nobel pentru Literatură pe 2018, în traducerea Cristinei Godun.

IOANA BÂLDEA-CONSTANTINESCU, director de comunicare, Editura Litera: Credem că am reuşit să aducem toată literatura premium în acest mini-oraş bibliofil care este Bookfest.

DIANA BRÂNCUŞ, jurnalist senior TVR: Iubitorii lecturii pot face aici economii serioase. Pe lângă reduceri imbatabile, sunt şi oferte spectaculoase, precum aceasta: oricare 7 titluri la doar 99 de lei. Şi sunt inclusiv cărţi de Nobel.

Italia, ţara invitată de onoare a salonului, vine cu o delegaţie de 11 scriitori faimoşi, cu multe premii de prestigiu.

LAURA NAPOLITANO, directoarea Institutului Italian de Cultură: Începem în această seară cu Piergiorgio Odifreddi. E matematician şi scriitor. A scris multe eseuri foarte interesante despre importanţa ştiinţei în viaţa de zi cu zi.

Salonul Bookfest a fost declarat eveniment strategic, iar ministrul Culturii speră să atragă cât mai mulţi copii.

LUCIAN ROMAŞCANU, ministrul Culturii: Va avea finanţare mulţi ani. Filmele sunt imaginaţia altora. E bine să citeşti ca să poţi călători tu şi sufletul tău aşa cum îţi doreşti.

O fereastră spre lumea arabă este deschisă la Bookfest de către Ahmad, palestinian din Ierusalim stabilit de peste 20 de ani la Paris.

AHMAD DARI, caligraf, Institutul Lumii Arabe din Paris: Sunt caligraf şi muzician. Încerc să prezint arta caligrafiei arabe, frumuseţea ei. Pentru a avansa către pace, dialog şi respect între oameni.

De la prima oră, artistul le oferă în dar vizitatorilor numele lor scris ca o operă de artă.

OLIMPIA OLARI, autor: O să-l păstrez ca pe o dragă amintire. Tocmai mi-am publicat şi eu prima carte despre Palestina.

Până duminică, la ora 20.00, cititorii se pot întâlni şi cu mulţi scriitori şi autori români, dar şi cu vedete care-şi vor lansa cele mai noi cărţi.

Intrarea este liberă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite