„Surpriză” – Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, în vizită la Kiev. Convorbiri față în față cu președintele Volodimir Zelenski. Plimbare prin centrul orașului

Boris Johnson și Volodimir Zelenski
Boris Johnson și Volodimir Zelenski
9 aprilie 2022, 17:14

Boris Johnson a devenit astfel primul lider din grupul G7 al țărilor industrializate care a mers în Ucraina după ce Rusia a invadat această țară.

Premierul a călătorit în Ucraina pentru a-l întâlni pe președintele Volodimir Zelenski în persoană, într-o demonstrație de solidaritate cu poporul ucrainean. Vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Marii Britanii pentru Ucraina, iar prim ministrul va stabili un nou packet de ajutor financiar și militar„, a declarat un purtător de cuvânt din Downing Street.

Potrivit The Kyiv Independent, fotografia inițială, care a semnalat prezența premierului Marii Britanii la Kiev, a fost făcută de șeful adjunct al administrației lui Zelenski, Andrij Sybiha.

Vineri, premierul britanic Boris Johnson a anunţat sporirea ajutorului militar destinat Ucrainei. Londra va trimite rachete antitanc şi antiaeriene, dar și puternicele blindate Mastiff.

Valoarea noului ajutor militar este de circa 100 de milioane de lire sterline (120 de milioane de euro) şi cuprinde rachete antiaeriene Starstreak şi 800 de rachete antitanc, a precizat Boris Johnson la o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz, desfăşurată la Londra.

Ministrul Apărării, Ben Wallace, care a fost vineri în România, a confirmat că Marea Britanie va trimite și un număr nespecificat de vehicule puternic blindate Mastiff.

Ofițerii britanici vor oferi instruire trupelor ucrainene într-o țară vecină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite