Supraveghere video pe Muntele Tâmpa din Brașov, după ce mai multe locuri din rezervația naturală au fost vandalizate

Inscripţii de tip graffiti au ajuns şi pe vârful Muntelui Tâmpa. Sunt braşoveni sau turişti care vandalizează astfel stânci, panouri de informare turistică sau ziduri. Cei care au grijă de Rezervaţia Naturală Tâmpa curăţă urmele de vopsea, însă nu durează mult şi apar altele. Pentru a-i prinde pe cei care mutilează astfel natura vor fi instalate camere de supraveghere.

03 Decembrie 2021, 22:36 (actualizat 03 Decembrie 2021, 23:25) |

Cele mai vandalizate locuri de pe Muntele Tâmpa sunt în zonele în care ajung și cei mai mulți turiști. Insclusiv literele monumentale care compun numele Brașov de pe vârful muntelui sunt colorate abuziv. Inscripțiile sunt făcute cu spray sau cu markere permanente.

Mulți turiști care merg acolo să admire panorama extrordinară a Brașovului sunt dezamăgiți de inscripțiile haotice care nu-și au locul într-un cadru natural.

Rangerul rezervației Tâmpa și voluntarii șterg mereu aceste urme. Pe stânci sunt nevoiți să folosească flexul cu perie de sârmă pentru a înlătura urmele de vopsea.

Custozii rezervației și jandarmii organizează frecvent patrule pentru a-i surprinde pe cei certați cu bunul simț. Iar în curând zona va fi și supravegheată video. Așa că orice mișcare poate fi înregistrată de camerele de supraveghere.

Muntele Tâmpa este din 1962 rezervație naturală. Iar în anul 2000 a fost inclus în Patrimoniul Natural Național.

În prezent, Muntele Tâmpa este declarat sit de importanță comunitară.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI