Suplimentele alimentare, ajutor real sau bani aruncați – Ce spun experții

Suplimente alimentare
Suplimente alimentare
22 iunie 2022, 13:33

De la ultima sa recomandare din 2014, grupul de lucru a revizuit 84 de studii care testează vitamine la aproape 700.000 de persoane, inclusiv 52 de noi studii pe această temă.

Cu toate acestea, concluzia a rămas aceeași cu cea din 2014: dacă sunteți o persoană sănătoasă, care nu este însărcinată, există „dovezi insuficiente” ale oricăror beneficii pentru prelungirea vieții, prin administrarea de vitamina E, vitamina D, calciu, vitamina A, betacaroten, vitamina B3, vitamina B6, vitamina C și seleniu.

Cu toate acestea, există suficiente dovezi pentru recomandări împotriva utilizării suplimentelor de beta-caroten, pe care organismul le transformă în vitamina A, pentru a preveni bolile cardiovasculare sau cancerul „din cauza unui posibil risc crescut de mortalitate, mortalitate cardiovasculară și cancer pulmonar”, sarcină, au spus experții, citatți de CNN.

Oamenii nu ar trebui să ia nici vitamina E „pentru că probabil că nu are niciun beneficiu net în reducerea mortalității, a bolilor cardiovasculare sau a cancerului”, a spus grupul de lucru.

„Consilierea privind stilul de viață pentru prevenirea bolilor cronice la pacienți ar trebui să se concentreze în continuare pe abordări bazate pe dovezi, inclusiv pe diete echilibrate, bogate în fructe și legume și pe activitate fizică”, a declarat dr. Jeffrey Linder, șeful de medicină internă generală la Școala Feinberg de la Universitatea Northwestern. of Medicine din Chicago, într-un editorial însoțitor.

În loc să ne aruncăm banii, timpul și atenția asupra suplimentelor, ar fi mai bine să subliniem activitățile cu risc mai scăzut, cu beneficii mai mari: să urmăm o dietă sănătoasă, făcând exerciții fizice, menținând o greutate sănătoasă și evitând fumatul”, a mai declarat Linder, susținut de colegii lui.

Cu toate acestea, în ciuda mesajului consecvent din partea comunității științifice, „mai mult de jumătate dintre adulții americani iau suplimente alimentare”, cheltuind aproximativ 50 de miliarde de dolari în 2021, potrivit Linder și colegii săi.

De ce am cheltui atât de mulți bani pe pastile cu atât de puține dovezi care să le susțină beneficiile?

„Conform sondajelor populației, oamenii iau vitamine fie pentru a rămâne sănătoși, pentru a se simți mai energici, fie pentru a câștiga liniște sufletească. Aceste convingeri care sfidează dovezile sunt susținute de campanii inteligente de marketing”, a spus cercetătorul în comportament, Dr. Peter Ubel, într-un editorial însoțitor publicat în ”JAMA Internal Medicine”.

Apoi, odată ce oamenii văd vitaminele ca fiind „bune și sănătoase”, un alt comportament numit „insensibilitate la doză” se instalează: dacă puțin este bun, mai mult trebuie să fie mai bun, a spus Ubel, care este profesor de afaceri, politici publice și medicină la Duke, Școala de Afaceri Fuqua a Universității din Durham, Carolina de Nord. Adăugați la această prejudecată umană față de orice etichetat „natural” sau „botanic”, iar probabilitatea de a cumpăra vitamine și minerale comercializate în acest mod crește, a spus el.

„Agențiile de publicitate recunosc această prejudecată”, a adăugat Ubel. „Acum, oamenii pot compensa lipsa de fructe și legume din dieta lor prin ingerarea zilnică de suplimente”.

CNN a contactat Consiliul pentru Nutriție Responsabilă, o organizație comercială pentru industria suplimentelor, și a primit acest răspuns:

„Dovezile aparent limitate nu ar trebui interpretate greșit ca fiind absența dovezilor”, a declarat Andrea Wong, vicepreședinte senior pentru afaceri științifice și de reglementare al consiliului. „Numeroase studii susțin utilizarea multivitaminelor de către majoritatea americanilor, pentru o serie de beneficii”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă