Supliment alimentar de probiotice-prebiotice produs de Universitatea de Științe Agricole din Cluj

15 aprilie 2022, 08:03

Suplimentul este recomandat pentru sănătatea florei intestinale. Complexul simbiotic conține șase tulpini de probiotice, care formează un protector împotriva microbilor, țin infecțiile din organism la distanță, ajută sistemul imunitar, previn tulburările gastrointestinale și amelioreza simptomele de colon iritabil. Produsul este recomandat și în cazul unui tratament cu antibiotice.

Cercetătorii de la Cluj susțin că produsul lor se diferențiază de celelalte de pe piață prin metoda de microîncapsulare care păstrează viabilitatea bacteriană la o concentrație superioară.

Timp de 10 ani, echipa de cercetare a studiat fiecare tulpină probiotică și interacțiunea dintre ele pentru un efect cât mai mare.

Dan C. Vodnar, prorector USAMV Cluj-Napoca: este un complex ce cuplează 6 tulpini de probiotice, care sunt bacteriile bune pentru organismul nostru, impreună cu un prebiotic, hrana pentru probiotice astfel încât când sunt ingerate să aibă o susținere metabolică în organism.

La realizarea suplimentului alimentar, echipa de cercetare a folosit o tehnică modernă pe piața produselor de sănătate.

Dan C. Vodnar, prorector USAMV Cluj-Napoca: prin tehnica de microîncapsulare noi, de fapt, nu am făcut altceva decât să protejăm fiecare bacterie în parte, așa încât atunci când ajung la nivel gastric să reziste și apoi în intestin, la un ph mai mare, capsula se desprinde și acolo unde trebuie să fie viabile

Medicii susțin că este nevoie și de o alimentație corectă. Suplimentele doar ajută.

Florinela Cătoi, medic specialist Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice: aceste simbiotice ajută cu siguranță împreună cu o dietă sănătoasă la menținerea unei stări de sănătate.

Produsul va fi vândut și în farmacii, după ce universitatea va obține avizele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite