VIDEO TELEJURNAL

Suntem ultimii la salarii în Uniunea Europeană. În ţară, românii obţin venituri de 4-5 ori mai mici decât în alte state europene

Suntem ultimii la salarii din Uniunea Europeană. Românii care lucrează în ţară în domenii precum construcţii, industrie manufacturieră, servicii hoteliere, dar şi în sănătate şi educaţie, câştigă de patru sau chiar de cinci ori mai puţin decât ar obţine în alte state. Sunt cifre care reflectă de fapt productivitatea economiei, spun experţii.

28 Ianuarie 2017, 19:28 (actualizat 28 Ianuarie 2017, 19:33) |
Ultimii la salarii în UE
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un investitor italian a deschis în localitatea Turbea din Gorj o fabrică de textile si are nevoie urgentă de 150 de croitorese. Pentru a-l atrage, primarul localității i-a oferit gratuit locuinţă şi spaţiu pentru fabrică. În schimb, primii angajaţi ar fi trebuit să fie localnici. Doar 27 au venit la muncă. Iar dintre cei aproape 200 de şomeri câţi sunt în comună, niciunul nu vrea să se angajeze. Se plâng că salariile sunt prea mici.

Pentru început, salariul oferit de italian este la nivelul minim pe economie.

În industria manufacturieră, salariile medii ajung la 2550 de euro în Uniunea Europeană. La noi, nu depăşesc în medie 460 de euro. Situaţia e şi mai dramatică în construcții, unde salariile abia dacă reprezintă 17% din media europeană.

În alte ţări, tinerii îşi fac mai repede un rost. Cei din comuna Răuceşti, din Neamţ, lucrează în Italia, Spania şi Marea Britanie. Cei mai mulţi, în construcţii, agricultură şi confecţii.

Şi în domenii precum industria minieră, finanţe, asigurări, comunicaţii şi transporturi, salariile din România sunt departe de mediile din celelalte ţări europene, după cum arată datele Eurostat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 5°C
IASI 7°C 1°C
CLUJ 1°C -2°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 8°C 2°C
BRASOV 3°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI