„Suntem mai puternici că oricând”, mesajul lui Trump la parada de Ziua Naţională a SUA. Spectacolul militar a născut polemici acerbe

5 iulie 2019, 13:03

„Suntem mai puternici că oricând” – acesta a fost mesajul președintelui Trump, care și-ar fi dorit o paradă militară uriașă. Înlocuită însă de expunerea mai multor vehicule blindate și, în timpul discursului prezidențial, de survolarea Capitalei federale de aeronave militare.

„Trebuie să mergem înainte că o naţiune unită în ţelurile sale. Atât timp cât rămânem ataşaţi sincer de cauza noastră, atât timp cât ne amintim istoria noastră măreaţă, atât timp cât nu încetăm vreodată lupta pentru un viitor mai bun, nu va există nimic ce America nu poate face”, a spus Donald Trump.

A fost primul discurs rostit de un președinte american, de Ziua Națională, după mai bine de 7 decenii. O încălcare a tradiției vehement criticată de tabăra democrată, care îl acuză pe Trump, candidat la propria succesiune anul viitor, că a ținut de fapt „un miting de campanie”.

A fost însă atmosfera de sărbătoare pentru mulțimea adunată pe străzi și în față monumentului Lincoln, acolo unde Trump le-a vorbit oamenilor.

Și cum să lipsească, de la sfârșitul unei zile de sărbătoare, uriașele artificii în culorile steagului american.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite