„Sunt un copil al Televiziunii”. Amintiri cu Stela Popescu

24 noiembrie 2017, 21:18

Stela Popescu a crescut cu Televiziunea Română. În 1963 prezenta, într-o franceză impecabilă, prima ediție a Festivalului „Cerbul de Aur”.

De zeci de ani nimeni nu își putea închipui o emisiune de divertisment sau un revelion fără veselia ei debordantă.

Stela venea foarte pregătită în ceea ce o privea pe ea, meseria ei . Foarte maleabilă și foarte adaptabilă. Puteai să-i ceri orice și să schimbe, schimba fără niciun fel de probleme, fiind om deștept, o femeie deosebit de deșteaptă, dar un meseriaș nemaipomenit. Nu avea pretenții, nu avea ifose de primadonă, dacă îi spuneai să spele pe jos și era în cadrul rolului, spăla pe jos, dar avea demnitatea ei de om, subliniază Dan Nanoveanu, director de imagine TVR.

Era copilul televiziunii, un copil care făcea viața frumoasă tuturor. De la echipa cu care lucra, la telespectatori.

Dan Manoliu, regizor artistic: Discutam după filmările de la revelionul de anul trecut și îmi spunea ‘Măi, am o groază de texte extraordinare la casa lui Maximilian, hai să ne uităm peste ele, să vedem ce-am putea face’. N-am mai apucat„.

Dan Nanoveanu, director de imagine: Când știam că o să filmăm cu Stela, ne bucuram cu toții, de la mic la mare, că vom filma în ziua aia cu Stela. Era o bucurie s-o vezi, o bucurie s-o împlinești, ne iubea pe toți, o iubeam cu toții, știam că filmarea va fi relaxată, dacă nu ușoară„.

Stela Popescu le mărturisea tuturor că nu își simte vârsta. Pofta de viață se simțea în fiecare gest al ei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite