Sunt tot mai multe cazuri de COVID și tot mai puține paturi libere la ATI

24 septembrie 2021, 20:39

Toate paturile ATI din județul Iași sunt ocupate, asta deși chiar de dimineață a fost deschisă o secție de reanimare COVID la spitalul de Recuperare. La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au mai rămas doar câteva locuri pentru formele medii de boală. La fel la Spitalul CFR. Noaptea trecută, 4 pacienţi cu vârste cuprinse între 55 şi 84 de ani în stare extrem de gravă au ajuns la ATI la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon”.

Pentru că situaţia este critică, de luni, Spitalul CFR din Iaşi ar putea îngriji doar bolnavi de COVID 19.

Spitalul Mobil de la Leţcani destinat îngrijirii bolnavilor de covid încă nu funcționează. Unitatea a fost închisă din cauza fluctuaţiilor de tensiune, dar şi pentru că nu se poate asigura căldura în timpul iernii. Ea a fost transferată de curând de la Spitalul de Boli Infecţioase către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În funcţie de evoluţia cazurilor, ar putea fi trimisă la Iași o a doua unitate mobilă de Terapie Intensivă, după cea aflată la spitalul de boli infecțioase. Numărul de paturi pentru bolnavii Covid este în continuă scădere în toată țara, iar autoritățile fac eforturi pentru a suplimenta locurile la Terapie intensivă.

Pentru Capitală, se așteaptă suplimentarea numărului de paturi de ATI chiar de sâmbătă. La nivelul centrului de coordonare a intervenției s-au înregistrat în ultimele 5 zile nu mai puțin de 500 de cereri de transfer între unități medicale. De zece ori mai multe față de începutul lunii septembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă