Sunt puține centre de vaccinare deschise în țară. Oamenii au fost nevoiți să aștepte în ger imunizarea

Au apărut probleme în țară în a doua etapă a campaniei de vaccinare: sunt puține centre deschise, cel mai adesea din cauza lipsei de personal, doze insuficiente față de numărul mare de doritori, dar și blocaje frecvente în sistemul informatic. Oamenii au avut de așteptat până să intre la imunizare, unii chiar afară pe un ger cumplit.

18 Ianuarie 2021, 21:27 |
Nu sunt deschise încă toate centrele de vaccinare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În Timișoara, funcționează doar două centre de vaccinare pentru această etapă. Mulți dintre cei care au vrut să se vaccineze repede s-au programat la Lugoj, Sânnicolau Mare sau Ghiroda. La centrul de vaccinare de la Spitalul CFR se lucrează continuu de la 8.00 dimineața până seara la 20.00. Încă de vineri s-au imunizat cei care nu sunt cadre medicale.

La Galați, cei programați au așteptat minute bune. Fie din cauza sistemului informatic, fie că e personal puțin.

Cel mai mare centru de vaccinare din Galați are 12 cabinete medicale. Gălățenii au venit încă de la prima oră a dimineții să se imunizeze, însă aici au putut să facă acest lucru doar într-un singur cabinet.

În județul Galați, autoritățile au amenajat 22 de centre de vaccinare, însă doar un sfert pot primi pacienți.

Aglomerație și la singurul centru deschis în municipiul Constanța, unde aproape 500 de persoane au fost imunizate deja. În tot județul, doar cinci dintre cele 18 centre organizate au fost deschise în această fază de vaccinare.

La Tulcea, situația e și mai gravă. În tot județul funcționează un singur centru, accesibil populației abia de miercuri. Până să ajungă însă în centrele de imunizare, mulți oameni nu au reușit să treacă de primul pas.

Medicii au câteva sfaturi pentru persoanele care se prezintă la vaccinare.

Persoane peste 65 de ani, bolnavi cronici, dar și angajați din domenii cheie - cu toții au fost motivați să se vaccineze de dorința de a reveni la normalitate.

După vaccinare, fiecare persoană imunizată rămâne sub supraveghere 15 minute, iar cei care suferă de alergii o jumătate de oră.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI